NESET National Info day

NESET National Info day

NEETs’ Empowerment for Sustainable Employment in the Tourism sector

Osnaživanje mladih koji nisu zaposleni, ne obrazuju se i ne osposobljavaju (eng. NEET) radi održivog zapošljavanja u turizmu

Udruga za promicanje aktivnog građanstva ECHO i Razvojna agencija VEGORA, kao partneri na projektu NESET financiranom od strane EGP-a i norveškog Fonda za zapošljavanje mladih, organizirale su Nacionalni info-dan projekta koji je održan 25. rujna 2020. godine na Pučkom Otvorenom Učilištu Velika Gorica.

Skupu su prisustvovali savjetnica i zamjenica šefa Misije Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, gđa Homma Latif, predstavnici Grada Velike Gorice, turističkih zajednica gradova Zagrebačke županije, visokih učilišta, srednjih škola te poslodavaca iz turističke industrije.

Na skupu su predstavljeni cilj projekta, analiza jaza kompetencija mladih NEET osoba u odnosu na zahtjeve tržišta rada te buduće aktivnosti neformalnih besplatnih edukacija za 60 mladih osoba u dobi od 25 – 29 godina. Teme edukacija su „Socijalne i komunikacijske vještine“, „Vještine zapošljavanja u turizmu“ i „Turističke poduzetničke vještine“.

Po završetku svih navedenih edukativnih modula desetero mladih osoba sudjelovati će u mobilnostima zapošljavanja u turizmu. Mobilnosti će trajati četiri mjeseca kod poslodavca koji djeluju u turističkom sektoru u jednoj ili više partnerskih zemalja.

Osim navedenog, izradit će se nova platforma za podršku zapošljavanju mladih NEET osoba, prvenstveno sudionika edukacija na kojoj će poslodavci iz turizma oglašavati potrebu za radnicima.

Glavni cilj projekta NESET je pružanje transnacionalne potpore održivoj integraciji mladih na tržište rada u turističkom sektoru, sa naglaskom na stvaranje uvjeta za zapošljavanje i poduzetništvo mladih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovim putem pozivamo zainteresirane mlade osobe u dobi od 25 – 29 godina koje su trenutno nezaposlene da nam se jave ukoliko žele sudjelovati u besplatnim edukacijama i mobilnosti zapošljavanja na 4 mjeseca. Također pozivamo zainteresirane poslodavce iz sektora turizma da podrže ove mlade, uključe se u projekt i njegove aktivnosti. Prijave se mogu slati na echo.udruga@gmail.com i info@vegora.hr.

 

 

NESET EVENT – medijska objava 25.09.2020.

Dublin, shared Europe – pobjednički video uradak

29/09/2021

Pogledajte pobjednički video koji su izradili učenici srednjih škola u…

International Conference “Europe is our home“

20/09/2021

Association ECHO participated in International Conference “Europe is our home“…

“Dublino, Europa conDivisa” – lokalni laboratorij!

30/06/2021

“Dublino, Europa conDivisa” – lokalni laboratorij! U sklopu provedbe projekta…

Dublino, Europa conDivisa – debate

28/05/2021

24.05.2021. održali smo drugi dio online debata za srednjoškolce i…

📣📣📣PRIJAVI SE NA ONLINE DEBATU O EUROSKEPTICIZMU I OSVOJI PUT ZA DVIJE OSOBE U BRUXELLES 📣📣📣

13/05/2021

22.05.2021. s početkom u 11:00 sati putem Zoom platforme održavamo…