Multikulturalizam: Volim Zagreb – čitam, crtam, poklanjam

Multikulturalizam: Volim Zagreb – čitam, crtam, poklanjam

Udruga za promicanje aktivnog građanstva ECHO u prostorijama Srpskog kulturnog društva Prosvjeta – Centralna biblioteka, organizirala je izložbu likovnih djela nastalih u sklopu projekta ‘Volim Zagreb-čitam, crtam, poklanjam’.Cilj projekta je doprinos razvoju zajedništva te smanjenju straha od različitosti kod djece različitih nacionalnosti kroz zajedničke izvanškolske aktivnosti. U sklopu tih aktivnosti djeca su razvijala i razmjenjivala znanja o kulturi i tradiciji naroda kojima pripadaju.

Tako se stvaranjem zajednički osmišljenih kulturnih sadržaja pridonosi njegovanju i očuvanju multikulturalizma u gradu Zagrebu i društvu u cjelini, čime se smanjuju nerazumijevanje i predrasude na nacionalnoj razini.

Kroz provedbu osam književno-likovnih radionica podijeljenih u četiri tematske cjeline (Šarena azbuka, Čitamo i slikamo, Volim Zagreb i Veseli kalendar) djeca u dobi od sedam do dvanaest godina razvijala su svoje vještine, osjećaje, jačali prijateljske odnose i empatiju, maštu, originalnost, kreativnost i umjetnički izričaj. Veseli kalendar, izrađen od likovnih djela nastalih u sklopu projekta, namijenjen je odjelima pedijatrije zagrebačkih bolnica.

 

 

 

Udruga ECHO je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

20/01/2020

Udruga ECHO je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj…

Šarena azbuka

15/11/2019

U tijeku je provedba projekta “Šarena azbuka” sufinanciranog od strane…

Međunarodni dan prijateljstva – organizacije se udružile kako bi povećale zaposlenost mladih u Hrvatskoj

30/07/2019

Međunarodni dan prijateljstva – organizacije se udružile kako bi povećale…

»Europe is cool« event i online kviz!!!

04/06/2019

»Europe is cool« event i online kviz!!! Dana 03.06.2019. u…

Multikulturalizam: Volim Zagreb – čitam, crtam, poklanjam

27/12/2018

Multikulturalizam: Volim Zagreb – čitam, crtam, poklanjam Udruga za promicanje…