ODRŽANE STRUČNO-EDUKATIVNE RADIONICE

Udruga za promicanje aktivnog građanstva ECHO organizirala je stručno-edukativne radionice koje su se održale 18.11.2017. godine u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava namijenjene mladim osobama s invaliditetom, njihovih obiteljima te stručnjacima (profesorima tjelesnog odgoja/kineziolozima).

Stručno-edukatvne radionice/seminar organizirane u sklopu provedbe Erasmus+ projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone. Cilj projekta je promocija i podizanje razine svijesti o važnosti sporta i tjelesne aktivnosti te integracija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15 – 29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti.
Svrha stučno-edukativnih radionica je podizanje razine svijesti mladih s invaliditetom, njihovih obitelji te kineziologa o važnosti uključivanja mladih osoba s invaliditetom u rekreativni sport kao jednog od krucijalnih alata za društvenu inkluziju osoba s invaliditetom te razvoj novih programa/inicijativa za mlade osobe s invaliditetom.

Radionice su okupile stručne predavače među kojima su i bili i naš proslavljeni kondicijski trener mr.sc, profesor kineziologije Pero KuterovacMirela Šikoronja Ivančin, glavna tajnica Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, dr.sc. Boris Kirin, dr.med.spec. ortoped, predsjednik Zdravstveno-klasifikacijske komisije Hrvatskog paraolimpijskog te Mato Dragičević, stručnjak u području sporta.

Stručno-edukativne radionice/seminar održale su se pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba dok projekt Change Your Mindset-Sport4Everyone sufinancira Europska Komisija u sklopu programa Erasmus + i Ured za udruge Vlade RH.

Više informacija može se saznati ovdje.

eu-flag-co-funded-pos-rgb-right_2 uzuvrh_orig echo_orig sport

 

 

Multikulturalizam: Volim Zagreb – čitam, crtam, poklanjam

27/12/2018

Multikulturalizam: Volim Zagreb – čitam, crtam, poklanjam Udruga za promicanje…

Projekt “Volim Zagreb-čitam,crtam,poklanjam”

08/11/2018

10.studenog 2018. godine, u prostorijama SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka Zagreb, Udruga…

Kick-off projekta NESET

29/10/2018

Udruga ECHO, kao partner na projektu Projekt NESET (NEETs’ Empowerment for…

Radionice medijske pismenosti u samoborskoj gimnaziji

16/10/2018

Udruga za promicanje aktivnog građanstva – ECHO, u suradnji s…

Sustainable urban transport and civic participation

12/09/2018

Udruga ECHO sudjeluje na konferenciji “Sustainable urban transport and civic participation”…