Projekt “Volim Zagreb-čitam,crtam,poklanjam”

10.studenog 2018. godine, u prostorijama SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka Zagreb, Udruga ECHO organizira provedbu književno-likovnih radionica za djecu u sklopu projekta “Volim Zagreb-čitam,crtam,poklanjam” prijavljenog na Javni natječaj za financiranje programa i projekta udruga iz područja promicanja ljudskih prava iz Proračuna Grada Zagreba za 2018.

Veselimo se radionicama koje će biti mjesto na kojem će djeca razvijati svoje vještine, osjećaje, jačati prijateljske odnose i empatiju, maštu, originalnost, kreativnost i umjetnički izričaj.

Cilj projekta je doprinos razvoju zajedništva te smanjenju straha od različitosti kod djece različitih nacionalnosti kroz zajedničke izvanškolske aktivnosti u sklopu kojih će djeca razvijati i razmijenjivati znanja o kulturi i tradiciji naroda kojima pripadaju, te stvaranjem zajednički osmišljenih kulturnih sadržaja pridonijeti njegovanju i očuvanju multikulturalizma u Gradu Zagrebu i društvu u cjelini, čime bi se smanjili nerazumijevanje i predsrasude na nacionalnoj razini.

Projekt se provodi uz financijsku podršku grada Zagreba.

Udruga ECHO je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

20/01/2020

Udruga ECHO je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj…

Šarena azbuka

15/11/2019

U tijeku je provedba projekta “Šarena azbuka” sufinanciranog od strane…

Međunarodni dan prijateljstva – organizacije se udružile kako bi povećale zaposlenost mladih u Hrvatskoj

30/07/2019

Međunarodni dan prijateljstva – organizacije se udružile kako bi povećale…

»Europe is cool« event i online kviz!!!

04/06/2019

»Europe is cool« event i online kviz!!! Dana 03.06.2019. u…

Multikulturalizam: Volim Zagreb – čitam, crtam, poklanjam

27/12/2018

Multikulturalizam: Volim Zagreb – čitam, crtam, poklanjam Udruga za promicanje…